Rode Schouw 54 - tel 0164 - 685095 -

Shockwave

Hoe werkt een behandeling?
Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Wat houdt dit nu in?
Het apparaat vergruist de aandoening, waardoor de afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden via de bloedbaan. De aandoening wordt wakker geschud en het lichaam wordt geactiveerd om via de natuurlijke weg de genezing te bevorderen.  Dus shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Daarnaast worden er door de behandeling worden er door het eigen lichaam endorfines (pijndempende stoffen) vrij gemaakt die een pijnstillend effect hebben op de klacht.

Een voordeel van shockwavetherapie, is dat het een zeer korte behandelduur per sessie kent, terwijl het percentage therapiesucces na weinig behandelingen hoog is. Dit maakt shockwavetherapie tot een populaire therapie. Slechts een kleine interventie met shockwave kan tot uitstekende resultaten leiden.

Wanneer kan shockwave worden gebruikt?
Peesontstekingen en/of kalkafzettingen in schouder
Slijmbeursontsteking
Tenniselleboog
Golferselleboog
Achillespeesontsteking
Hielspoor
Fasciitis plantaris (pijn onder de voet)
Pijn onder de knieschijf
Tendinitis

Onze Specialisaties:

× Hoe kan ik je helpen?